Schenking Rene Hazejager PA0VAL

Blij verrast waren we toen Rene Hazeleger de secretaris Simon belde met de vraag of de afdeling Alkmaar nog interesse had in radio zendapparatuur.
Door het overlijden van een familie lid van Rene was er apparatuur van het merk JRC beschikbaar gekomen. Rene zelf zendamateur met de call PA0VAL heeft zelf niet de mogelijkheid om de hobby nog te kunnen uitoefenen ivm de beperkingen op het QTH. Er is geen mogelijkheid om daar iets met antenne’s te kunnen doen. Rene kwam met het idee om de hardware beschikbaar te stellen aan de Veron Alkmaar met als doel de radio’s een nieuw werkend leven te geven.
Bij mij kwam het plan om de radio’s een vaste plek te geven in het Fort aan de Ham in Uitgeest.
Zoals U misschien weet is sinds kort de mogelijkheid om bij Simon Rodenburg PE1PGW in het Fort de Ham radio verbindingen te maken in een unieke omgeving de radio kamer van het Fort. Door de ligging van het Fort is er nagenoeg geen QRM en kunnen hierdoor mooie verbindingen gemaakt worden op de HF banden. Veron Alkmaar heeft een donatie gedaan waardoor er een mogelijkheid is ontstaan om met maximaal 2 zendamateurs per keer gebruik te maken van de radio kamer. Op woensdag is Simon meestal aanwezig in het Fort en kunt U naar hartenlust QSO’s maken.
Een zendamateur heeft inmiddels al gebruik gemaakt van deze mogelijkheid Rene PA0VAL zelf wie volgt?
Het bestuur bedankt Rene hartelijk voor zijn schenking.

Graag wel even van te voren contact met Simon opnemen mocht U overwegen het Fort te gaan bezoeken.
Dat kan via contact bestuur

Rob ’73 PA1EMT

Rene PA0VAL achter de JRC apparatuur

Rene PA0VAL maakt een QSO

Transceiver JST-135D plus speaker met onder de MFJ tuner de voedig

Reciever NRD-525