De spelregels voor het behalen van dit fraaie award zijn simpel gehouden zodat het niet moeilijk is om het basis award te behalen. De spelregels volgen hieronder. Het 3e weekend in augustus is het weekend van het International Lighthouse/lightship weekend en diverse vuurtorens, geldig voor het Dutch Lighthouse Award, zijn dan actief. Zie voor deelnemende vuurtorens: http://illw.net/ Daarnaast zullen op andere data vuurtorens ‘geactiveerd’ worden zodat er het gehele jaar door amateur activiteiten vanaf vuurtoren locaties te verwachten zijn. Deze activiteiten zullen, waar mogelijk, van tevoren bekend gemaakt worden in de amateurbladen en op deze site.

Meer informatie is ook te verkrijgen bij:

https://www.dutchlighthouseaward.nl

Voorwaarden voor het behalen van het “Dutch Lighthouse Award”:

1. Het award wordt uitgegeven door de Award Manager OM Cornelis Jan Roos (Cees), PA0VLD. zie onder voor meer gegevens.

2. Tenminste 10 bevestigde verbindingen met een Nederlandse vuurtoren en/of lichtschip zijn geldig voor het award.

3. Verbindingen vanaf 1 januari 2002 zijn geldig voor het award.

4. De verbinding moet bevestigd zijn door een qsl kaart waarop de naam, locatie van de vuurtoren is vermeld, en/of het nummer volgens ILLW of A.R.L.H.S. lijst (zie voor lijst: http://arlhs.com)

5. Vanaf 1 augustus 2016 is het award gratis, en wordt als aanhangsel in een e-mail naar u toegezonden. Een e-mailadres bij de aanvraag is noodzaak.

6. Het amateur station dat een vuurtoren activeert moet in de vuurtoren of in de bijgebouwen van de vuurtoren zijn opgesteld of indien mobiel/portabel, niet verder dan in een straal van 500 meter vanaf de vuurtoren, zijn opgesteld.

7. Deze regels gelden ook voor SWL’s.

8. De aanvraag voor het Dutch Lighthouse Award moet, tezamen met een lijst van gemaakte verbindingen gestuurd worden naar de award manager:

Cornelis Jan (Cees) Roos, PA0VLD

Wispel 47

9204BA Drachten

e-mail:   pa0vld@veron.nl

award4or

Het award