Onze verenigingsavonden

Algemene informatie over VERON afdeling A01 Alkmaar
De Afdeling Alkmaar heeft één maal per maand een afdelingsbijeenkomst. Deze bijeenkomsten vinden normaal gesproken plaats op elke 2e vrijdag van de maand bij De Woeste Hoeve  gelegen aan de Dorpsstraat 51, 1842GT Oterleek. Oterleek ligt net even buiten de stad Alkmaar. Wij streven ernaar om de zaal om 19:30 te openen, en om 20:00 uur de bijeenkomst te beginnen.
Zie ook onze AGENDA

10-02-2023

Op vrijdag 10 februari organiseren wij weer omze jaarvegadering. Mocht er door omstandigheden iets wijzigen dan wordt u via de welbekende kanalen, HAM-Nieuws, HAM-Flyer c.q. deze Web-site op de hoogte gehouden.

13-01-2023

Op vrijdag 13 januari 2023 nodigen wij u graag uit op onze maandelijkse verenigingsavond, we hebben dan Harold PA0QRB  uitgenodigd met een lezing over, “BALUNS, UNUNS EN RINGKERNEN“. altijd een onderwerp wat de moeite waard is en leerzaam, dit mag u niet missen. Mocht er door omstandigheden iets wijzigen dan wordt u via de welbekende kanalen, HAM-Nieuws, HAM-Flyer c.q. deze Web-site op de hoogte gehouden.

Helaas is de lezing van Harold PA0QRB alweer geweest, maar de handout en het Excel bestand van Harold PA0QRB zijn hier te downloaden: https://a01.veron.nl/links/

10-12-2022 – Onze jaarlijkse Bingo-avond

Hé, hé het mocht weer, de laatste Bingoavond stamde alweer uit 2019, de corona periode gooide roet in het eten zoals bekend en dan ben je als bestuur blij dat we weer wat konden organiseren.

De penningmeester had ons per bestuurslid weer een budget gegeven waar we weer leuke presentjes voor konden aanschaffen en eerlijk gezegd dat valt nog niet mee.

Je probeert het zo nuttig mogelijk te besteden, want laten we eerlijk zijn je komt soms om in de spullen en dan maar hopen dat het in de smaak valt.

De voorzitter opende de avond, met een paar kleine mededelingen, en zoals de voorzitter al aanhaalde in “Woordje van de voorzitter” werd Wim PD0WDV in het zonnetje gezet, als waardering voor zijn “werk” als gastheer, niet alleen op de bingoavond maar ook op de reguliere avonden verzorgt hij altijd de catering enz. en zoals Wim betaamt altijd op de bingo “strak in het pak”

Cees Jan PA3GYG en zijn XYL Hetty namen als “huisfotograaf” de taak op zich om de avond weer vast te leggen, Cees Jan is geen lid meer van A01 door dat zij hun QTH hadden verlegt naar Aalsmeer, maar zij hebben altijd goede

herinneringen aan de bingoavond en zijn verdienste voor de afdeling, interim voorzitter, redactie enz was aanleiding van “kom gezellig weer aan”, op die voorwaarde dat er weer foto’s worden gemaakt hi.

Daarna was het de beurt aan de “Golden boys” die weer traditioneel de bingo draaiden en Simon PE1PGW en Jan PA0JSY deelden de kaarten weer uit.

We zaten royaal in de presentjes en als we die allemaal één voor één hadden gebingood hadden we daar wel kunnen blijven overnachten, dus werden sommige aan elkaar gekoppeld en daar tussendoor moest er ook nog gelegenheid worden gecreëerd om wat te consumeren, gelukkig bleven we nergens mee zitten.

Op het eind gaat de “Hoofdprijs” eruit, meestal moet men dan een “volle” kaart scoren, er lagen nog drie cadeaubonnen en wat denk je wat, prompt drie volle kaarten dus dat werd loten. Laatste balletje uit de molen, alledrie een cijfer op een papiertje en wie het dichtst daarbij zat genereerde de hoofdprijs Rint PD1RIN was de gelukkige en helaas Ruud PA3EQC en Jan PE0JXA moesten het doen met de tweede respectievelijk derde prijs.

Piet PA3HDY had van zijn bloemlezing “35 jaar Spreekuur Technische Commissie” twee exemplaren ter beschikking gesteld en zoals bekend kan hij prachtig vertellen en de gelukkigen konden het gelijk laten “signeren”.

Ruim na elven was het het klaar en konden we terug kijken op een gezellige avond, het bestuur nog wat na evalueren en de boel opruimen om de zaak netjes achter te laten en kon de voorzitter de “Woeste Hoeve” afsluiten

Meeuwes PD5MES                                       (foto impressie hieronder door Hetty en Cees Jan)

11-11-2022 – QRP lezing door Robert PA9RZ

Het was een enerverende avond, de gouden spelden en dan
ook nog een interessante spreker, wat wil  je nog meer. We hadden Robert van der Zaal PA9RZ uitgenodigd, een bewogen QRP’er en zijn verhaal werd met veel verve gebracht.

De bedoeling van QRP is om met zo’n gereduceerd mogelijke zendvermogen verbindingen te maken, in CW, met maximaal 5 Watt. De apparatuur wordt veelal zelf gebouwd, middels bouwpakketten en deze zijn heel veel beschikbaar. Robert vertelde hoe hij er ooit aan is begonnen en wat de mogelijkheden zijn.

Hij zelf is ook lid van de Benelux QRP Club en deze heeft als doelstelling:

De doelstelling van de Benelux QRP club is het bevorderen van Experimenteel, Laag Vermogen (QRP) Radiozendamateurisme. Als QRP zal gelden tijdens wedstrijden en andere evenementen: het werken met vermogens van maximaal 5 Watt output. De club zal zijn doel trachten te bereiken door het geven van voorlichting, het uitwisselen van gegevens, het verstrekken van schema’s en bouwaanwijzingen van QRP-zenders en al het overige, wat bevorderlijk is om het gestelde doel te bereiken.

In de club is plaats voor alle geïnteresseerden in QRP, ook voor degenen die slechts zo nu en dan met laag vermogen werken!Internationale QRP-frequenties

CW 1.843 3.560 7.030 10.116 14.060 18.096 21.060 24.906 28.060 50.060 MHz

SSB 3.690 7.090 14.285 21.285 28.360 50.285 144.282 MHz

Kijk op hun website en je wordt een hoop wijzer https://beneluxqrpclub.nl

Robert vertelde het kort en krachtig maar duidelijk, dus zeker de moeite waard hier meer info over op te zoeken.

Dat maakte ook dat er nog veel gelegenheid was voor een gezellig QSO en PA9RZ ging zoals meestal bij A01 met het traditionele pakket, kaas en wijn naar huis en werd door de voorzitter hartelijk bedankt.

[Bronvermelding: HAM-Nieuws dec 2022, pag 8 met dank aan Meeuwes PD5MES voor de verslaggeving]

14-10-2022 Lezing – De wereld van IoT – Internet of Things – Door Ton PA3BBY

De voorzitter Jan PA0JSY opende de vergadering met een aantal mededelingen o.a. dat de Regio-vergadering door ons zal worden georganiseerd, Simon PE1PGW (sec) is daar al druk mee bezig de nodige agendapunten te verzamelen van de omringende verenigingen, Rob PA1EMT moest helaas verstek laten gaan, zijn XYL ligt door een val van de trap in het ziekenhuis, beterschap gewenst.

Hierna gaf de voorzitter het woord aan onze spreker, Ton PA3BBY hij nam ons weer mee in de wereld van Internet of Things. Dit was eigenlijk deel 2 in een eerdere lezing heeft hij ons al uitgebreid kennis laten maken met I.O.T. We kennen allemaal wel van die apparaten die verbonden zijn met het internet, ook wel “slimme apparaten genoemd, webcam, thermostaat, printers enz. allemaal “things” die dicht bij je computer, smartphone of tablet staan.

Dit keer ging het over LoRa (Long Range oftewel “lange afstand”) transmissie en een laag stroomverbruik, het is gebaseerd op spread-spectrum modulatietechniek die afgeleid zijn van chip spread spectrum. het maakt gebruik van vrije radiofrequentiebanden.

internet, ook wel “slimme apparaten genoemd, webcam, thermostaat, printers enz. allemaal “things” die dicht bij je computer, smartphone of tablet staan.

Dit keer ging het over LoRa (Long Range oftewel “lange afstand”) transmissie en een laag stroomverbruik, het is gebaseerd op spread-spectrum modulatietechniek die afgeleid zijn van chip spread spectrum. het maakt gebruik van vrije radiofrequentiebanden.

Als voorbeeld Asië gebruikt b.v 433 Mhz, Eur. 868 Mhz en de US 915 Mhz Maar om de betrouwbaarheid, privacy en veiligheid te garanderen heb je degelijke regelgeving nodig.

Op https://wetten.overheid.nl/ vind je nog de nodige informatie.

LoRa is voornamelijk geschikt voor korte berichten, met de juiste antennes ± 15 Km, met LoRa zijn datasnelheden te bereiken tussen 0,3 kbits/s en 27 kbits/s hierin speelt de spreidingsfactor, afstand en aanwezige storingen een rol.

Geprobeerd een beeld van de avond te schetsen, Ton deed dat uitstekend, maar ik zag af en toe ook nog wel eens een wenkbrauw optrekken.

In een demo kon hij het gelukkig allemaal visueel nog zichtbaar maken, het is in ieder geval een fascinerende wereld die nog veel van zich zal laten zien en horen.

Meeuwes PD5MES (overgenomen uit Hamnieuws november 2022)

Voorbeeld LoRa ontvanger

Diverse LoRa zenders

9-9-2022 Eerste verenigingsavond na het zomerreces

Op vrijdag 09 september gingen we weer van start, het zomerreces is dan weer teneinde en het weer liet van zich horen, want de regen kwam op sommige momenten met bakken uit de lucht, dat wil niet zeggen dat de zomer definitief voorbij is. Want op de herfst en de winter zitten we ook nog niet te wachten en zeker ook al gezien de energieprijzen.

De voorzitter, Jan PA0JSY opende de vergadering, heette iedereen welkom en sleet gelijk wat mededelingen o.a dat de Regiobank weer duurder is geworden, maar wat niet tegenwoordig. Oktober als alles goed gaat komt Rob van der Zaal PA9RZ met een voordracht over QRP, de supermarkt Vomar start een soort van spaaractie, Rob PA1EMT legt uit wat dat inhoud, mochten we als vereniging in aanmerking komen betekent dat, als je een klantenkaart van Vomar hebt, je de vereniging er aan kunt verbinden en dan gaat 0,5 % van de gedane boodschappen naar de vereniging. Verder kwamen we er achter dat de bieromzet niet zo groot is, iedereen komt met de auto, dus de vraag, is er behoefte aan 0.0 bier, daar werd positief op gereageerd

Het werd overigens een gezellige avond, men kon gebruikte spullen meenemen en die proberen te slijten en dingen veranderden van eigenaar, veel van de opbrengst verdween in de portemonnee van de penningmeester en hij blij.

Henk PA0PQ was ook aanwezig, samen met zijn “privé” chauffeur Jan PE0JXA en Henk vroeg even het “woord” hij had een mededeling: “ Ik wil jullie vertellen dat het vanavond voor mij de laatste keer is dat ik op de verenigingsavonden kom, het wordt me te zwaar, fysiek wordt het minder en mijn gehoor laat me in de steek. Ik wil jullie graag allemaal bedanken voor de gezelligheid en de dingen die we van elkaar hebben opgestoken. Ik zal zeker het radiogebeuren niet helemaal loslaten, maar zoals jullie weten heb ik ook nog een ander passie en dat is “Enigma” en daar kan ik nog heel veel energie uithalen en insteken, nogmaals hartelijk dank voor al die jaren.”

 Hierop volge een spontane ovatie, de voorzitter bedankte Henk, samen met zijn XYL Riet voor de lezingen en alles wat hij voor de vereniging heeft betekend, materiaalbeheer, penningmeesterschap enz.

P.S Henk was reeds jaren geleden al onderscheiden voor zijn inzet.

Na dit alles liep de avond zoetjes aan ten einde de niet verkochte spullen werden weer ingepakt en worden misschien wel bewaard voor de volgende “ronde” of in de rolemmer.

Meeuwes PD5MES (Overgenomen uit Hamnieuws oktober 2022)

13-12-2019

De laatste verenigingsavond in 2019 staat bij A01 altijd in het kader van gezelligheid voor de leden en hun partners zo ook dit jaar en het is elk jaar ook wel weer een verrassing.

De voorzitter opende de avond met een aantal mededelingen en dat we waarschijnlijk het volgend jaar op een andere lokatie zitten, daar Ko Hartog vertrekt naar een andere lokatie, we houden jullie op de hoogte.

Voor het bestuur is het: “Wat zullen we dit jaar in de bingo gooien” je probeert toch wat leuks te verzinnen.

Wij krijgen van de penningmeester een budget en daar moeten we het mee doen, het mag nog eventueel een paar procent meer zijn maar dan houd het ook op, ja en eerlijk gezegd goed dat we zo’n penningmeester hebben die “op de kleintjes let” hi.

Wat ik persoonlijk ook leuk vind, is dat we zelf maar uit moeten zoeken wat we leuk vinden en dat ook niet met elkaar overleggen, alleen dat we op de vergadering vooraf aan de avond de bonnen bij de penningmeester in moeten leveren, declareren klinkt wat aardiger en wat we gekocht hebben zien we pas op de avond.

Cees Jan PA3GYG en Hetty waren bereid de avond weer vast te leggen op de gevoelig “plaat” om een indruk weer te geven van de avond. Dank hiervoor. (Hieronder de foto impressie)

Henk PA0PQ kwam met zijn eigen “versterker” aan, zijn gehoor laat hem wat in de steek en je wilt de opgedreunde nummers niet missen natuurlijk, het apparaatje onder de bingo molen, dus dat moet wel een hels kabaal zijn geweest. Traditioneel draait Meeuwes PD5MES de molen en het opsommen van de nummers door Rob, PA1EMT. Win je een prijs dan wordt het een lootje trekken en daar hangt de gewonnen prijs aan vast.

Er waren ook nog een aantal presentjes gedoneerd door leden en dan wordt het toch wat minder als je door het lot je eigen gedoneerde presentje weer moet meenemen naar huis, beetje hilarisch maar ook wel grappig.

Wim PD0WDV is meestal onze gastheer en verzorgt de catering de drankjes enz. maar moest door gezellige familieomstandigheden verstek laten gaan, de voorzitter Jan PA0JSY nam nu de honneurs waar, dat is wel even wennen, maar met assistentie van Simon PE1PGW en Ton PA3BBY kwam dat allemaal zijn pootjes terecht en de versnaperingen gingen er in als koek.

Jan PA0JSY scoorde dit jaar de Hoofdprijs, proficiat, meestal is dat een waardebon van van een bekend internetbedrijf, maar dit jaar hadden we gekozen voor een bon van Primera, deze kun je bij de betreffende winkel inwisselen voor wat jou leuk lijkt, op van boekenbon, lunchbon tot een bon van de bekende internetbedrijven

Rond de klok van 23.15 uur was het het klaar en konden we terug kijken op een gezellige avond, het bestuur nog wat na evalueren en de boel opruimen om de zaak netjes achter te laten en tegen tien voor twaalf sloten Rob en Meeuwes het hek aan de Oude Werf in Heiloo.

Meeuwes PD5MES

14-12-2018                                                                                                                                           
Gezellige avond met Bingo  

Zoals elk jaar in de laatste maand van het jaar de Bingo avond. Dit keer met veel prijzen dus werd het lange avond tot in de kleine uurtjes. De hoofdprijs was een gedeelde 1ste plaats tussen Joop PA3JVA en Wil de XYL van Age PA0XAW. Na een eerlijke loting waarbij de winnaars een nr moesten opschrijven tussen 1 en 75 was het Wil die nr 13 had opgeschreven en dat was exact het nr wat als eerste uit het Bingo apparaat kwam vallen. Proficiat Wil met de prijs.

Hieronder een kleine foto impressie van Hetty de XYL van Cees Jan PA3GYG

10-11-17

Veiling avond een kleine foto impressie

De voorzitter Fred PD0NQD brengt de waar aan de man

Het publiek luister naar de veiling meester

Na de aankoop wat heb ik eigenlijk gekocht 😉

De kas bewaakt door Meeuwes PD5MES

13-10-17

Activiteit rond om Schagen tijdens WOII ; Aris Homan PA3AQU

De avond werd geopend door de voorzitter met mededelingen van de bestuurstafel,  dit keer geen schokkende berichten, maar wel met een vraag aan de aanwezigen:  “Als jullie een speciaal onderwerp ter sprake willen hebben geef het aan bij het bestuur” bijvoorbeeld, een “antenne avond” over resonantie, C en L enz. en dan nodigen wij een specialist uit. Verder is de shack van silent key Carel Frumau PA3HIE nu helemaal leeg, op de tafel staan de laatste restanten en er is nog een  antenne in de aanbieding en wel een Diamond X510N, de antenne zal bij geen belangstelling in de verkoop gaan op de avond in november en wat op tafel staat een kleine bijdrage voor de penningmeester.

Hierna was het woord aan Aris Homan PA3AQU met als thema: Duitse “Radio Activiteit” rond Schagen in WO II”.

Tijdens die donkere jaren stond er in de omgeving van Schagen een radiopeilstation van de Duitse Luchtmacht, er stonden vier van dergelijke Jägerstellungen in Nederland. In Schagen staat nog een landbouwschuur die daar deel van uitmaakte en droeg de officiële naam
“Schneeglöckchen”, de barakken en ander gebouwtjes, peiltorens en antennemasten zijn gesloopt maar het T-vormige gebouw staat er nog en was en is niet kapot te krijgen, zeg maar Deutsche Grünlichkeit.

Schneeglöckchen (sneeuwklokje) polder Keins Schagen

De taak van deze peilstations was het onderscheppen van bommenwerpers en jagers en het begeleiden vanvliegtuigen om zo nauwkeurig mogelijk hun bommenlast te lozen. Er werd niet alleen gebruik gemaakt van peil stations om dit doel te bereiken maar ook van radarsystemen met o.a. de Würzburg Riese en Freya-radar (foto). Men maakte gebruik van twee frequentie die elkaar bij de target kruisten en devlieger kreeg een signaal en bestookte de target. De luisterstations werden ook zeer veel “bemenst” met dames, de mannen zaten veelal ergens aan het front, maar waarschijnlijk bestond de capaciteit in

Freya-radar

Schagen uitsluitend uit mannen. Aris maakt ook heel veel studie van luchtopnames om te traceren waar antennes, gebouwen e.d. hebben gestaan, Google maps is in sommige gevallen een goede hulp, hij legt ook uit waar wij op moesten letten en dat viel nog niet mee, hij doet dit niet alleen in de omgeving van Schagen, elders in de provincie vind je nog steeds overblijfselen van die tijd. Medemblik en Den Helder ook hier stonden radiopeilstations en die droegen respectievelijk de namen “Hering” en “Salzhering”  Ondergetekende heeft geprobeerd om een indruk te geven van de avond, maar Aris een pracht verteller, was zo omvangrijk de avond was veel te kort. Zoals altijd werd Aris ook bedankt met de traditionele kaas en een fles om het weg te spoelen.
Nog even dit:  “Hij had al tegen zijn vrouw gezegd, neem donderdag maar geen kaas van de markt mee, want die krijg vast wel bij A01”.
Meeuwes  PD5MES

De aanwezigen luisteren naar het boeiende verhaal van Aris

8-9-17

Arduino; Ton PA3BBY

Na de zomerstop zijn we de clubavond begonnen met een lezing van Ton PA3BBY over de Arduino. Ton heeft hierover al eerder een lezing gegeven maar door nieuwe ontwikkelingen op het Arduino platform was het tijd voor een update. Ton zijn gevleugelde uitspraak is altijd
Het probleem is niet het gebrek, maar de overvloed aan informatie
En dat is ook zo, er is zoveel info te vinden op het internet dat soms door de bomen het bos niet meer te zien is.
Ton begon daarom ook met een opsomming van de diverse hardware die te koop is.
Niet alleen de Arduino zelf in diverse varianten maar ook diverse zgn shield die beschikbaar zijn passeerden de revue en dan nog een lading aan sensors die het geheel compleet maken.
Ton had ook diverse zelfbouw objecten meegenomen zoals een ultrasound afstand meter met display zodat de afstand kon worden afgelezen.
Nieuw was ook dat de Arduino software de zgn sketch tegenwoordig via de browser geladen kan worden en hierdoor de Arduino IDE software niet meer local op een pc of laptop moet worden geïnstalleerd. Het voordeel van deze werkwijze is dat men overal waar een internet aansluiting aanwezig is men kan werken aan het programma, ook samenwerken aan de ontwikkeling van de software behoort dan tot de mogelijkheden.
Zoals altijd ging Ton in op de vragen die kwamen van de aanwezigen en deze werden netjes beantwoord.
Na ruim 2,5 uur gespitste toehoorders konden we Ton de gebruikelijke versnaperingen kaasje + wijntje overhandigen onder luid applaus.

Rob PA1EMT

Ton PA3BBY

De toeschouwers luisteren aandachtig

Datum: 09-12-16

Op de laatste verenigingsavond van 2016 was er zoals gewoonlijk
weer een gezellige avond met een hapje en een drankje en natuurlijk
niet te vergeten de Bingo. Veel prijzen vonden weer hun weg naar de
amateurs waarvan veel hun XYL hadden meegenomen.
De hoofdprijs dit jaar was een tegoedbon voor bol.com die zijn weg
vond naar Marjan de XYL van Joop van Altena PA3JVA.

Hieronder een foto impressie Bingo avond:

Datum: 09-09-16

Dit keer een kleine lezing van een groot amateur 😉
Henk van Stigt PA0PQ over de Tigerstelling op Terschelling zoals altijd had Henk zijn
zaakjes goed voor elkaar een chronologisch overzicht van wat de betekenis was
van Tigerstelling en de functie hiervan passeerde de revue.
Terschelling werd door de Duitsers gezien als een van de beste locatie om hun radar
systemen te bouwen mede omdat het aanvliegen van de Engelse bommenwerpers naar
Duitsland toe via het noorden van Nederland werden uitgevoerd.
De verschillende radar systemen die de Duitsers gebruikte waaronder de Freya en de
Wutzburg Riese een volg radar systeem werden door Henk technische en op hun mogelijkheden
uit de doeken gedaan met bijpassende foto’s op de beamer.
Zoals een goed zendamateur betaamt gaat Henk niet over een nacht eis en heeft hij
een van de bunkers bezocht op Terschelling deze bunker van het type Bertha G52 type L487
is pas in 2004 ontdekt en uitgegraven. Veel bunkers zijn na de oorlog volledig overdekt met
een laag zand mede om de toegang te blokkeren en hierdoor de veiligheid te waarborgen.
Op Terschelling zijn nog 85 bunkers aanwezig uit de periode van de 2e wereldoorlog vier
van deze bunkers zijn aangewezen als project bunker en hebben een functie als museum.
Mocht U ooit op Terschelling zijn probeer dan een bezoek te brengen aan een van de
bunkers volgens Henk is het meer dan de moeite waard.
Zoals altijd kreeg de spreker aan het eind van de lezing een versnapering dit keer als
grapje een klein flesje wijn en dito kaasje voor een kleine lezing maar zeker niet
klein kwa informatie top verhaal Henk.

img_2708

Henk PA0PQ achter de laptop

img_2709

Bereik diverse radar systemen

Datum: 10-6-16

Op onze laatste club avond voor de zomer stop was weer een klein groepje vaste amateurs aanwezig.
Na het openen van de voorzitter met de gebruikelijke mededelingen was het zover de lancering van
onze nieuwe web site a01.veron.nl. We moedigen alle leden aan om content in te sturen om de web
site tot een succes te maken.

Zelfbouw

Om dat in de vooraankondiging van de avond was vermeld om zelfbouw mee te nemen had
Hans Veerman PH0V gehoor aan gegeven en een zelfbouw 70m Mhz transverter gebaseerd op het idee
van OZ2M meegenomen.
Hans heeft hieromheen nog wat uitbreidingen gemaakt waaronder een eindtrap van 30 Watt.
Het geheel werkt samen met de QRP set Yaesu FT-817 die afgestemd staat in de 28 Mhz band.
Door middel van het schakelen van 5 volt uit de FT-817 wordt het coax relay geactiveerd voor RX/TX.
Inmiddels zijn er al aardig wat verbindingen met deze transverter gemaakt waaronder naar ijsland.
Al met al een mooi resultaat hieronder wat foto’s van het project.

Hams Veerman 70mhz transciever 004

De 70 Mhz transverter van PH0V

Hams Veerman 70mhz transciever 002

30W eindtrap met een eindtor uit een oude mobilifoon

Hams Veerman 70mhz transciever 001

De voortrap

Hams Veerman 70mhz transciever 006

De trotse eigenaar Hans PH0V