Nieuwe Voorzitter Alkmaar

Jan Steen PA0JSY onze nieuwe voorzitter

Tijdens onze jaarvergadering op 11 januari heeft Jan Steen PA0JSY zich kandidaat gesteld als nieuwe voorzitter. Tijdens de stemming ronde is Jan unaniem gekozen tot nieuwe voorzitter. Het voltallige bestuur van Alkmaar zijn daar erg blij mee. Met de toetreding van Jan is het bestuur weer op volle sterkte en klaar voor de toekomst.  Hieronder stelt Jan zig graag even aan U voor.

Beste Medeamateurs,

Ik zal mij even voorstellen voor wie mij nog niet kennen. Mijn naam is Jan Steen, 59 jaar oud, woonachtig te Heerhugowaard. In 1978 heb ik mijn C-examen met goed gevolg afgelegd, wat resulteerde in de roepletter PE1CWE, uitgegeven begin 1979. Ergens rond 1990 heeft Age PA0XAW het initiatief genomen om les te geven in CW. Ik was een van de leerlingen. Ik was redelijk fanatiek en heb, naast de lessen van Age, ongeveer een jaar lang elke lunchpauze benut om te oefenen. Toen ik mijn CW-examen moest afleggen zat ik qua snelheid ‘ruim in  mijn jasje’. Mijn call PE1CWE werd ingeruild voor PA3FTD.

Ik was in die tijd erg actief. Ik had wat QRP CW-transceivers gebouwd en gebruikte deze o.a. op vakanties of tijdens de velddagen. Age heeft een paar van deze transceivers nog in gebruik. Het CW-QRP werk blijft voor mij interessant. Ik heb diverse transceivertjes gebouwd, o.a. van Hans Summers, t.w. de QCX. Deze gaan vaak mee op vakantie en heb daar veel verbindingen mee gemaakt. Voor de liefhebbers, Hans Summers (QRPlabs) werkt momenteel aan de QSX. Dat wordt een kitje voor een CW-SSB TRX, ca 10 W, met digitale filters en veel menugestuurde features. Komt binnenkort op de markt.

Een jaar of twaalf geleden heb ik mijn call PA3FTD ingeruild voor PA2JS. Een maandje terug heb ik deze omgezet in PA0JSY. Ik kom van origine uit IJmuiden en daar was het min of meer traditie om je initialen, gevolgd door de Y in de suffix te kiezen (JVY, LKY, JY etc). Vandaar PA0JSY.

Begin jaren 90 was ik reeds lid van het bestuur A01 als secretaris. Age was voorzitter in die tijd. Andere leden waren o.a. Jan Schermerhorn (SK), Jan Relyveld (SK), Lucien Slippens etc. Ik bewaar goede herinneringen aan die tijd.

Ik heb mijn kandidaatschap goed overwogen. Ik heb er zin in. Mijn XYL, die helemaal niets met radio heeft (alle apparatuur vindt ze ‘zwart met knopjes’), vindt het allemaal prima, dus ook daar geen roet in het eten.

Eén ding rest mij nog te vermelden, en dat is dat ik het jammer vind dat de vacature is ontstaan door het overlijden van Fred.

73, Jan – PA0JSY